x
Sıralama seçin
Görünüm:
Toplam 165 ürün görüntüleniyor.

Fittings ve Malzemeleri

Şehirleşme ile birlikte yapıların artması daha dayanıklı hale getirilmesi ve yapı içerisinde kullanılan malzemelerin niteliği de oldukça önem kazanmıştır. Fittings ve malzemeleri altyapı sisteminde sıklıkla kullanılan boru ve diğer elemanların bağlantılarını sağlamak amacıyla kullanılır.

Bu boru bağlantı malzemeleri hammadde ve içerik bakımından çeşitlilik gösterebilir. Çelik, bakır, dökme ve demir karışımları olarak yapı ve inşaat sektöründe sıklıkla tercih edilmektedir. Pompa Marketim kaliteli ve nitelikli fittings malzeme elemanları sunar. Birçok yapının içerisinde kullanılan malzemeler sistemleri birbirine bağlaması yönüyle sıklıkla tercih edilir.

Bu malzemeler arasında vanalar, depo şamandırası, çekvalf, klape, dirsek, manşon, nipel, filtre ve redüksiyon elemanları bulunmaktadır. Esas olarak sıvıların akışını diğer borulara dağıtmak için iki boru arasındaki bağlantıyı sağlamak, basınç seviyesini kontrol etmek ve sıvıların akışının düzenli bir şekilde iletmek gibi işlevleri bulunmaktadır. Tüm altyapı sisteminin birbirine bağlanmasını sağlar. Bu nedenle de seçilecek malzemenin kalitesi ve materyali oldukça önemli olacaktır.

Fittings Malzemeleri Nelerdir?

Tüm sıvı ve gaz akışının herhangi bir tıkanma ve sızıntı yapmadan boruların içinde geçmesine ve kaynağa ulaşabilmesini sağlamak için kullanılan malzemelerdir. Bu fittings ve malzemeleri nelerdir, inceleyelim:

  1. Küresel Vana: İçinden geçen sıvı ve gaz akışını kontrol edebilmek için kullanılan çeyrek dönüşlü bir vanadır. Kol desteği 90 derecelik bir açı ile çevriliyor. Böylece vanadan geçen su ve gaz akışı kontrol edilebiliyor. Uzun ömürlü bir kullanıma sahip olan küresel vanalar, ısıtma sistemi, her türlü makine, tesisat sistemleri ve su tesisatlarında kullanılmaktadır.
  2. Düz Radyatör Rakoru: Bağlantı yapılan her sistemde kullanılabilir. Borular arasında dönme yapmadan bağlantı oluşturulmasını sağlar. Endüstriyel ekipman ve malzemelerde sıklıkla kullanılmaktadır.
  3. Su Deposu Şamandırası: Su depolarında su seviyesini kontrol edebilmek için kullanılan malzemelerden bir tanesidir. Özellikle suyun seviyesi belli bir miktara geldiğinde ve kapasiteyi aştığı takdirde fazla su boşaltılır. Su depolarının çoğunda bulunması gereken işlevsel bir denetleme malzemesidir.
  4. Çalparalı Çekvalf: Fittings ve malzemeleri arasında oldukça uzun ömürlü bir kullanıma sahip olan çekvalf vanalar, tesisat sisteminden suyun tek yönlü şekilde akmasını sağlar. Mekanik bir valftir. Yalnızca su akışı olduğunda açılır ve su akışı durduğunda yay mekanizması otomatik olarak kapanır.
  5. Dip Klapesi: Tesisat sisteminde pompaların emiş gücünü arttıran ve suyun geri kaçmasını engelleyen bir malzemedir. Suyu kontrolü için kullanımı oldukça gereklidir. • Kuyruklu Dirsek: Tesisat sistemindeki boruların yönüne 90 ve 45 derecelik açılarla değiştirmek için kullanılan bir malzemedir.
  6. Te: Düz tesisat sistemlerinde yeni bir yol açmaya yarayan tesisat malzemesidir. • Hortum Rekoru: Hortumları birbirine bağlama ya da herhangi bir malzeme ile bağlamak istendiği anda kullanılan işlevsel bir malzemedir.
  7. Şiber Vana: Sıhhi tesisat sistemlerinde kullanılır. Suyun akışını tepesindeki bir kontrol mekanizması ile yükseltip alçaltarak kontrol eder. Isıtma sistemleri, su tesisatları ve bahçe sulama sistemlerinde sıklıkla kullanılmaktadırlar.
  8. Manşon: Tesisat sistemlerinde kullanılan boruların birbirine kolayca eklenmesini sağlayan fittings ve malzemeleri parçalarından biridir.
  9. Nipel: Tesisat malzemelerinden olan emniyet vanası, vana, pislik tutucu ve çekvalf gibi malzemeleri birbirine bağlamak için sıklıkla kullanılır.
  10. Pislik Tutucu: Filtre özelliği bulunan yabancı madde, tortu ve pislikleri fiziksel olarak ayırır ve diğer tesisat malzemelerine zarar vermesini önler.
  11. Beş Yollu Bağlantı: 5 ayrı bağlantı ağzına sahiptir. Pompa bağlantısı, manometre, basınç şalter bağlantısı ve yapıya giden hattın çıkışı gibi farklı sistemlerin bağlanabildiği bir parçadır.
  12. Redüksiyon: Döşenen boru hattının çağının genişletilmesi veya düşürülmesinde yardımcı olan bağlantı ve montaj malzemesidir.

Fittings Malzeme Kullanım Alanları Nelerdir?

Tesisat malzemeleri arasında en geniş kullanım alanına barındıran fittings ve malzemeleri, doğalgaz tesisatları, makinalar, su sistemleri, ısıtma sistemleri, tesisat hatları ve bahçeme sulama sistemlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Neredeyse her alanda kullanımı mevcut olan bu bağlama ve montaj malzemeleri petrol boru hatlarında da kullanılmaktadır. Endüstriyel ve inşaat alanlarında boru döşeme ve tesisat sistemlerinin daha kaliteli, uzun ömürlü ve daha işlevsel kullanılabilmesi adına ihtiyaç duyulan malzemelerdir.

Fittings Çeşitleri Nedir?

Kullanım şekilleri ve kullanılan yapılar açısından farklı özellikleri bulunan fittings malzemeleri birkaç farklı kategoriye ayrılmaktadır.

Dişli fittings olarak adlandırılan malzemeler, üzerlerinde bulunan dişli ve tırtıklı sistem sayesinde birbirine kenetlenebilen malzemelerdir. En sık kullanılan fittings malzemeleri arasındadır. Üzerindeki dişliler sayesinde boruları birbirine sıkıca bağlanır. Daha sonra çıkacak problemler karşısında onarıma müsait olması nedeniyle fittings malzemeleri arasında sıklıkla tercih edilmektedir.

Kaynaklı fittings ise kaynak makinesi yardımı ile sabitlenmektedir ve yapılan sistem ve tesisat ile bütünleştiği için daha sonra üzerinde onarım yapması oldukça zordur. Fakat sağlamlığı diğer fittings ve malzemeleri çeşitlerine göre daha fazladır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.